Debat 12 april!

Tijdens de eerste bijeenkomst over dit onderwerp, op 5 april, hebben zes initiatiefnemers verteld over hun bottom-up project. In elke presentatie werd ingegaan op de motivatie van de betrokkenen, de organisatie- en financieringsvorm en de hindernissen die men tegenkwam. De verschillende projecten gaven blijk aan de inzet en de grote betrokkenheid van de initiatiefnemers.

Aansluitend op deze eerste bijeenkomst, zal op donderdag 12 april bij ARCAM een debat plaatsvinden over de rol van dit soort bottom-up initiatieven binnen de ruimtelijke inrichting. Onder welke voorwaarden zijn zij succesvol? Hoe moet vanuit geïnstitutionaliseerde partijen worden omgegaan met dit soort initiatieven? Hoe moet de ontwikkeling van de stad worden georganiseerd en welke rol is daarin weggelegd voor het bottom-up initiatief? En wat voor toekomst gaat het bottom-up initiatief tegemoet als de economie weer aantrekt?
Panelleden van dit debat zijn:
Cor Wagenaar (auteur van Town Planning in the Netherlands since 1800), Mariska van den Berg (onderzoeker van internationale bottom-up initiatieven), Ton Schaap (stedebouwkundige, DRO Amsterdam) en Bart Stuart (adviseur alternatieve gebiedsontwikkeling en initiatiefnemer Breakland) Het debat wordt gemodereerd door Maarten Kloos.

Programma
16.30 uur inloop
17.00 uur Welkomstwoord
17.15 uur Inleiding Cor Wagenaar
17.30 uur Inleiding Mariska van den Berg
17.45 uur Debat

Ca. 19.00 uur Afsluiting met een drankje.

Toegang gratis.

Aanmelden via arcam@arcam.nl.
Locatie: ARCAM, Prins Hendrikkade 600.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten