PERSBERICHT We Own The City


WE OWN THE CITY
TENTOONSTELLING 24.08.12 - 06.10.12Op 24 augustus opent bij ARCAM de expositie ‘We Own The City’. In deze expositie tonen onder meer foto’s van Marten van Wijk Amsterdamse locaties die bottom-up worden ontwikkeld. Centraal staan de ondernemende Amsterdammers die door stagnatie in de bouw hun kans schoon zagen om hun plannen en dromen zelf te realiseren.
‘We Own The City’ kwam tot stand in nauwe samenwerking met CITIES en GUP Magazine.

Ontwikkelaars, corporaties en gemeente hebben door de economische crisis minder financiële middelen, wat de bouwsector tot stilstand heeft gebracht. Voor een groeiende groep burgers betekent dit een kans om hun initiatieven werkelijkheid te laten worden.
In de expositie We Own The City zijn deze nieuwe initiatieven door fotograaf Marten van Wijk in beeld gebracht. ‘We Own The City’ is daarmee een inhoudelijke expositie over stedelijke ontwikkeling én een foto-expositie waarin het initiatief van burgers op bijzondere wijze wordt vastgelegd.
Bovendien wordt in de tentoonstelling de betekenis geanalyseerd van deze projecten, die - in tegenstelling tot de traditionele top-down ontwikkeling - van onderaf worden geïnitieerd. Waarom nemen burgers initiatief? Op wat voor hindernissen stuiten zij in gemeentelijke regelgeving? En is bottom-up trend of toekomst?

De tentoonstelling wordt op vrijdag 24 augustus 2012 om 17.30 uur geopend.

Busexcursie: ARCAM on Tour, langs bottom-up initiatieven
Voorafgaand aan de opening organiseert ARCAM een busexcursie langs vijf voorbeelden van nieuwe burgerinitiatieven in Amsterdam: de Afbramerij, de Kolenkitbuurt, de Paradijstuin, Heesterveld en het Zeeburgereiland.
Op elke locatie wachten initiatiefnemers en betrokkenen bij gemeente en corporaties de excursiedeelnemers op om hen rond te leiden. De bustour begint om 12.00 uur en eindigt om 17.15 bij ARCAM, precies op tijd voor de opening! Een ticket voor de bus kost € 27,50.

De Noorderparkbar - Marten van Wijk

LOCATIE EXPOSITIE: ARCAM, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam. www.arcam.nl
EXPOSITIE: van 24 augustus tot en met 6 oktober 2012, di.-za. 13.00 – 17.00 uur.
Toegang gratis.
Busexcursie: vrijdag 24 augustus, vertrek 13.00 uur,
aanmelden via arcam@arcam.nl,
kosten € 27,50.

We Own The City wordt mogelijk gemaakt door: ARCAM, CITIES the Magazine, Gup Magazine, EPSON, In.flow.ence, Eu MED Programme, ConsumerSpa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten